De astăzi, 1 iulie, Compania Municipală Eco Igienizare (CMEIB) începe cel de-al treilea tratament de combatere a țânțarilor. Primele două tratamente au avut loc în perioada 7-29 iunie. Se vor face 14 astfel de tratamente.

În funcție de condițiile meteorologice, tratamentul va fi efectuat zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București. Acțiunile de combatere a țânțarilor se vor realiza în intervalul orar 22.00 – 5.00.

Tratamentele de combatere a țânțarilor se fac pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi aferente blocurilor, în parcuri, piețe și târguri agroalimentare, depouri, parcări publice, locuri de agrement, terenuri de sport, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate Primăriei Municpiului București – spitale, cimitire”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului București.

Substanța biocidă folosită pentru combaterea țânțarilor  microsin, este avizată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor. În caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

Lucrătorii CMEIB intervin cu 12 utilaje de mare capacitate și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Dispecerat non-stop: 0752.041.898

În paralel, Compania Municipală Eco Igienizare a derulat și primul tratament de combatere a căpușelor, în perioada 14-30 iunie. Cel de-al doilea tratament va fi demarat în primele zile ale lunii iulie, în funcție de condițiile meteorologice.

Activitatea de deratizare a început pe 22 iunie și se află în plină desfășurare, în subsolurile imobilelor cu spații destinate locuințelor de tip condominium – asociații de locatari/proprietari, pe spațiile verzi din proximitatea blocurilor de locuințe și în parcurile aflate în proprietatea municipalității.

Compania Municipală Eco Igienizare a pus la dispoziție numărul de Dispecerat non-stop – 0752.041.898 – unde cetățenii pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția unor focare de infestare în Capitală. 

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online