Legea bugetului a trecut de Parlament fără amendamente, toate cele peste 3.500 depuse de PSD fiind respinse de Coaliție. Cu 254 de voturi „pentru” și 128 „împotrivă” a fost adoptat și bugetul asigurărilor sociale de stat. 

Deputații și senatorii au încheiat dezbaterile asupra bugetului 2021 cu speranța ca lucrurile să meargă spre un făgaș de susținere economică a tuturor actorilor din piață. Guvernul Cîțu este deschis către investitori și susținerea IMM-urilor.

„Cele două zile au dovedit un lucru foarte clar. Există o majoritate stabilă, o coaliție care și-a propus să facă reforme. România are buget, din acest moment începe mare provocare ca acele proiecte de care vorbim de 30 de ani să înceapă să devină realitate”, a declarat și președintele USR, Dan Barna.

„Este o premieră când bugetul trece fără niciun amendament. Arată că suntem o coaliție unită, puternică, pregătită să reziste 4 ani. Am bazat acest buget pe investiții record și reformă. Reformă de care toți au fugit și este momentul să o facem. Acest buget forțează reforma”, a expus premierul.

„Am întârziat cu bugetul pentru că era nevoie de o pregătire exactă și am reușit să venim cu un buget foarte bine făcut. În 2021 nu numai că reducem deficitul, dar reușim să facem investiții în toate domeniile importante, de la infrastructură la sănătate, educație și mediu. Vor fi investiții care vor schimba România”, susține președintele UDMR, Kelemen Hunor.

 

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online