Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și instigare la delapidare, alături de o altă persoană fizică acuzată de dare de mită și delapidare. Fostul ministru ar fi primit o mită în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei, contravaloarea unor materiale siderurgice.

Un comunicat DNA transmite că în controlul judiciar pentru cei doi inculpați se află interdicția de a părăsi țara și aceea de a nu comunica, direct sau indirect, pe nicio cale cu anumite persoane, menționate în ordonanță.

În ancheta DNA s-a descoperit că inculpatul Costel Alexe ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, inculpat în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă). Alexe ar fi acordat către fabrica respectivă certificate de emisii de gaze cu efect de seră și pentru monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură).

Procurorii DNA au menționat în comunicat că depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018 din cauză că nu a fost închis la timp.

Fostul ministru ar fi primit în urma acestei acțiuni foloase de arpoape 100 de milioane de lei ce constă în contravaloarea produselor siderurgice, a manoperei și a transportului.

De asemenea, procurorii DNA spun că produsele din tablă ar fi fost scoase din patrimoniul combinatului siderurgic din dispoziția persoanei din conducerea fabricii, iar remiterea lor ar fi fost disimulată sub forma unor contracte de sponsorizare fictivă.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online