Primarul General, Nicușor Dan, a semnat astăzi, 11 mai, împreună cu reprezentanții Astra Vagoane, contractul de achiziție a 100 de tramvaie. El a precizat că tramvaiele noi încep să fie furmizate din vara viitoare.

”Facem un pas înainte, în modernizarea transportului public: am semnat un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni, pentru achiziția a 100 de tramvaie.

Contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, în luna august a anului viitor, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate 4 tramvaie, în fiecare lună. Este vorba despre tramvaie cu lungimea de 36 de m, potrivite pentru București.

Dacă fosta administrație nu s-ar fi încăpățânat să insiste să dea în mod nelegal acest contract unei firme turcești (situație despre care s-a pronunțat și CNSC și Curtea de Apel București), am fi avut aceste tramvaie în Capitală, începând cu vara anului 2020. În felul acesta, semnând contractul astăzi, primul tramvai va veni la București în august 2022”.

Cele 100 de tramvaie noi, din gama de 36 m, vor avea podeaua complet coborâtă, minim 5 uşi duble și vor fi dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii.

De asemenea, s-a solicitat ca tramvaiele să aibă o capacitate de cel puțin 220 de călători total, din care minim 56 pe scaune, să aibă nivel de zgomot redus și echipamente pentru validarea cardurilor.

Pentru persoanele cu dizabilităţi, care folosesc scaune cu rotile, se va prevedea o platformă rabatabilă sau culisantă, cu acționare manuală şi se vor amenaja 2 locuri speciale.

De asemenea, prin instalaţia IT care va echipa tramvaiele, se vor oferi informații (audio-video) pentru călători, va exista o instalație de supraveghere video, precum și wi-fi.

Va exista și posibilitatea transportării bicicletelor, printr-un sistem de prindere și fixare rabatabil, care să nu ocupe spațiul destinat călătorilor, atunci când nu este utilizat.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online