Partidul Național Liberal a anunțat că este nevoie de o dezvoltare echilibrată a României prin intermediul Uniunii Europene. Aceștia recunosc meritele aderării la UE prin care România a ajuns de la un PIB sub 30% față de media europeană, la aproape 70% în prezent.

„Dacă nu am fi făcut parte din Uniunea Europeană, investiţiile străine ar fi fost la un nivel mult mai scăzut, iar românii nu ar fi avut libertatea de a munci oriunde îşi doresc în Europa. Nivelul de trai din România ar fi fost cu mult mai coborât.

În plus, în această pandemie am fi avut dificultăţi reale în asigurarea vaccinurilor necesare. Am beneficiat, la fel ca toate statele membre al UE, de contractele negociate la Bruxelles cu marii producători de vaccinuri, lucru care era mult mai complicat dacă am fi făcut-o de unii singuri.”, transmite PNL într-un comunicat.

După efetuarea unui eurobarometru, realizat recent, s-a constatat că românii au o încredere ridicată faţă de Uniunea Europeană, semn că beneficiile aderării au fost înţelese pe deplin. De asemenea, șapte din zece români declară că se simt cetățeni europeni, iar 58% dintre ei apreciază că își cunosc drepturile în calitate de cetățeni ai Uniunii.

Prin planul de redresare conceput la Bruxelles, în valoare de 750 de miliarde de euro, datele arată că este considerat eficient de aproape două-treimi dintre români. Astfel, în următorii ani România va beneficia de fonduri europene în valoare de câteva zeci de miliarde de euro.

„Sigur că încă nu există o dezvoltare echilibrată la nivel naţional şi că marile oraşe plus capitala sunt principalele beneficiare ale dezvoltării. Încă există sărăcie în destule judeţe, iar nu toţi românii au beneficiat de binefacerile apartenenţei noastre la marea familie europeană.”, a mai transmis PNL.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online