Marina din SUA a capturat un transport de arme atât de mare încât a cuprins puntea din spate a unui crucișător de 173 de metri. Nava de război USS Monterey a oprit pe 6 mai o navă tradițională din regiunea Mării Roșii și a Oceanului Indian care nu era înregistrată.

Vasul naviga în apele internaționale ale Mării Arabiei, în cadrul unei verificări de rutină, informează Marina SUA. Astfel, o echipă a Pazei de Coastă a urcat la bordul acestei nave și au descoperit o ascunzătoare de arme. Captura a fost adusă la bordul USS Monterey, după ce operațiunea a durat două zile. Armele ridicate au ocupat puntea din spate a vasului de război USS Monterey, cu o lungime de 173 de metri.

De asemenea, pe lângă arme marina din SUA a descoperit zeci de rachete rusești anti-tanc, mii de puști de asalt chinezești și sute de mitraliere PKM, puști cu lunetă și lansatoare de grenade. Autoritățile au mai găsit componente avansate de arme, precum lunete.

Conform Marinei americane, s-a deschis o anchetă pentru a se identifica sursa și destinația transportului de arme, care va rămâne în custodia SUA.

În final, după ce s-a stabilit că nava dhow se poate deplasa în siguranță și echipajul a fost interogat, marinarii au primit apă și mâncare și au fost eliberați.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online