Evenimente-pilot cu public în București și Cluj. Când se vor desfățura și care vor fi condițiile de participare

95

Luna mai aduce o serie de evenimente-pilot, care se vor desfășura în București și Cluj între 14 și 16 mai. Ministerul Culturii a făcut anunțul alături de alte câteva precizări, condiţiile de participare urmând a fi aprobate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Ministerul Culturii va derula evenimente pilot care presupun spectacole cu public atât în interior, cât și în exterior. Acestea vor avea loc în interior la Opera Națională București, la Teatrul Național București și la Opera Națională Română Cluj-Napoca, iar în exterior la Opera din capitală.

Biletele pot fi achiziționate în online începând de marți, 11 mai, iar persoanele doritoare pentru aceste evenimente trebuie să completeze un formular pe platformele de ticketing pentru o monitorizare ce urmează.

„Sunt încântat de faptul că cele trei instituții de spectacole din subordinea Ministerului Culturii au răspuns invitației noastre de a organiza aceste evenimente pilot, care vor fi un punct de plecare pentru stabilirea normelor de redeschidere a activității cu publicul în sectoarele cultural-creative. A fost un drum anevoios, dar iată că facem primul pas spre revenirea la normalitatea așa cum o știam înainte de pandemie. Participanții trebuie să știe, însă, că vor fi monitorizați timp de 14 zile pentru a vedea dacă se va înregistra vreun caz de îmbolnăvire sau ne vom bucura de o incidență zero, așa cum s-a întâmplat și în alte programe pilot desfășurate în alte țări.”, a declarant Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Lista și programul evenimentelor poate fi consultată mai jos:
– 14 mai, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 700; organizator: Opera Naţională Bucureşti;

  • 15 mai, intervalul 19:00-21:00, „Dineu cu proşti” de Francis Veber, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 800; organizator: Teatrul Naţional Bucureşti;

  • 15 mai, intervalul 19:00-21:00, „Faust” de Charles Gounod, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 800; organizator: Opera Naţională Română Cluj-Napoca;

  • 16 mai, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat în exterior, număr participanţi: aproximativ 1.000; organizator: Opera Naţională Bucureşti.

Facebook Comments