Ministerul Educației semnalează că inspectorii școlari și directorii ar putea fi numiti aleator in luna august, în lipsa organizarii de concursuri pentru aceste posturi. Scoala va putea fi condusă de două persoane, un director educațional și un manager.

„Pe 9 ianuarie au expirat 4200 de mandate de director si directori adjuncti, iar in luna august, dacă nu vom avea răspunsul la aceste intrebari (organizare de concursuri – n.r.) se vor face 5400 de numiri la fel de aleator precum au fost făcute cele din ianuarie. Nicidecum intr-o maniera care sa privilegieze competenta in detrimentul politicului. Se vor face la fel”, a declarat Cimpeanu in cadrul unei dezbateri despre educatie.

Cimpeanu a criticat și modalitatea în care înscrierea la concursurile pentru ocuparea funcției de director este condiționată de apartenența unui corp de experti.

„Modul în care condiționam inscrierea pentru funcția de director/director adjunct prin apartenența la acel corp al experților, în care sunt 30 de mii de persoane. Eu personal nu vreau să se supere nimeni, dar nu cred că acel corp al experților a fost ceva aspirational, elitist. Cred că nu suntem pe calea cea bună”, a spus ministrul.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online