Liceul „Florin Fleșeriu” din Sebeș, județul Alba, va avea toaletele renovate de Crucea Roșie România în cadrul campaniei „Domestos susține igiena în școli”.

„Contextul actual ne-a forțat să ne gândim, mai mult ca niciodată, la nivelul de siguranță din școli, mai ales când este vorba de igienă. Ne bucurăm că prin acest proiect vom putea oferi elevilor condiții optime, acces la toalete moderne, dotate corespunzător normelor sanitare. Suntem mândri de rezultatele elevilor, atât la disciplinele teoretice, cât și la cele sportive, și credem cu tărie că, prin accesul la condiții mai bune, îi vom motiva și îi vom face să revină cu plăcere în bănci, când va fi cazul. Avem sprijinul Consiliului Local și al primăriei municipiului Sebeș, care în acest an a alocat fondurile necesare unei proces de reabilitare a clădirii centrale”, a declarat Adrian Alexandru Dăncilă directorul instituției de învățământ.

Accesul la toalete decente ar trebui să fie garantat pentru toți elevii din România, insă 33% dintre școli nu au autorizația sanitară, 22% nu au surse de apă adecvate și 35% nu au toalete interioare, se arată într-un memorandum al Guvernului României.