A opta tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește mâine în țară

97
pfizer, vaccin

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, mâine, 08 februarie, va sosi în România cea de a opta tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 163.800 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj- Napoca și Timișoara.

ursa citată pecizeaza că transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, iar vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

pfizer, vaccin, centre, cncav

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite astfel:

  •  Centrul Național de Stocare București: 53.820 doze
  •   Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.890 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 16.380 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 16.380 doze;
  •  Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.230 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 11.700 doze.

Totodata, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

“În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”, mai percizează CNCAV.

Facebook Comments