Un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost diagnosticat astăzi, 14 iunie, cu boala variola maimuței.  

Conform Ministerului Sănătății, bărbatul s-a prezentat săptămâna trecută la o clinică medicală din București iar în urma investigațiilor, acesta a fost confirmat pozitiv. Starea bărbatului este bună dar va rămâne în izolare. Totodată, o anchetă epidemiologică a fost declanșată pentru stabilirea contacților direcți.

Ieri, 13 iunie, a fost confirmat primul caz de variola maimuței din România. Tânărul în vârstă de 26 de ani s-a prezentat la spital acum două nopți deși boala debutase de 4 zile. Acum se află în stare bună și primește tratament simptomatic, dar va rămâne și el în izolare. În urma spuselor bărbatului, partenerul acestuia ar fi călătorit în mai multe țări din Europa unde virusul este deja prezent în numeroase cazuri.

Variola maimuței este se regăsește în 2 locații: Africa e Vest și bazinul Congo. Această boală este o infecție virală, ce debutează cu febră în primele 3 zile, iar mai apoi apare o erupție la nivelul pielii care pornește de la față și se extinde pe restul corpului. Durerile de cap, spate, mușchi și starea generala de epuizare fac și ele parte din simptomatologia acestei boli.

Potrivit Ministerului Sănătății, majoritatea pacienților se recuperează după câteva săptămâni, dar toată lumea trebuie să fie atentă la aceste simptome, în special erupțiile cutanate neobișnuite și să consulte medicul.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online