În dimineața zilei de 13 iunie, armata rusă a bombardat regiunea Sumy de pe teritoriul său, iar la Nikolaev s-au auzit explozii, atacatorii continuă în est, iar în regiunea Herson, rușii nu au reușit să sărbătorească „Ziua Rusiei”.

Sursa : Informații privind PRAVDA situația din regiunile atacate de Ruşi, luni 13 iunie, la ora 8.00

Detalii : Regiunea Sumy : în general, noaptea a trecut liniștit, dar până dimineața inamicul a început din nou să bombardeze.
Comunitatea Esman: aproape la 6 dimineața, bombardamente dintr-un mortar. După ora 7 dimineața, aproximativ 30 de explozii. Focul a fost tras de pe teritoriul Rusiei. Nu au fost victime sau pagube.

În timpul zilei, inamicul a continuat să bombardeze zona de frontieră cu arme grele. Artilerie, mortiere. Nu există victime sau distrugeri ale infrastructurii civile.

În regiunea Dnipropetrovsk , inamicul a lovit zonele rezidențiale ale comunității Zelenodolsk de la „uragane” . În Zelenodolsk, preliminar, o persoană a murit, cinci au fost rănite. În Velikaya Kostroma, nu au fost raportate victime. Casele au fost distruse și avariate în ambele așezări.

Harkov : noapte cu bombardamente, în ultima zi, ocupanții au atacat  infrastructura districtului Shevchenkovsky al orașului Harkov, anterior fără victime sau răniți.

În regiunea Harkov, districtele Chuguevsky, Bogodukhovsky și Izyumsky au fost bombardate timp de 24 de ore. Preliminar o persoană a fost rănită , Korobochkino , districtul Chuguevsky .

Regiunea Luhansk : bombardarea intensivă a Lisichansk. Trei localnici au fost uciși: un bărbat și o femeie, precum și un băiat de 6 ani .

În acea noapte, în Lisichansk, un complex comercial a ars, patru case au fost avariate, iar clădirile unei mine locale au fost avariate. Rușii au distrus 11 case în Vrubovka, patru în Zolote și două case și o grădiniță în Gorsky.

Soldații ucraineni au rezistat cu succes acțiunile de asalt în direcțiile Viktorovka – Vrubovka și Kamyshevakha – Vrubovka. Inamicul a reluat operațiunile ofensive în zona așezării Zolote. Trei morți, un rănit printre civili.

Regiunea Donețk : atacuri active lângă Avdeevka, Maryinka, Krasnogorovka, Svyatogorsk, Liman.

Pe timp de noapte, lovituri aeriene asupra Bakhmut , satul Udachnoe . Au fost distruse și avariate aproximativ cincizeci de case particulare, două hoteluri, infrastructură feroviară, instalații de susținere din regiune – posturi de transformare, rețele electrice.

Regiunea rămâne fără gaz, parțial fără electricitate și apă.

Evacuarea populației continuă.

Regiunea Nikolaev : exploziile au fost auzite la Nikolaev dimineața. Informația este în curs de precizare.

În după-amiaza zilei de 12 iunie, au avut loc bombardamente în comunitatea Shirokovskaya. Potrivit informațiilor preliminare, nu au fost victime, clădirile rezidenţiale au fost avariate și depozitele agricole au fost distruse.

Bombardamentele continuă în zona Bereznegovat. Se precizează informații despre victime și daune. Din primele informații, casele au fost avariate.

Regiunea Herson: locuitorii din Herson au ignorat „ziua mare” organizată de autoritățile de ocupație. Potrivit locuitorilor din regiune, pe 12 iunie, evenimente similare  „fără spectatori, dar cu participarea vedetelor ruse în vârstă de pensionare” au avut loc în toate orașele mari din Herson cu ocazia Zilei Rusiei.

În același timp, situația din regiune este foarte dificilă. Luptele aduc multe pagube, răni și moarte.

Situație critică în comunitățile din regiune, care se învecinează cu teritoriul Nikolaev, Snegirevka, Zelenodolsk.

Aproape întreaga regiune Berislav suferă de explozii și bombardamente, jafuri și agresiune.

Majoritatea satelor sunt fără apă, electricitate și gaz.

Noaptea a trecut relativ calm în alte regiuni ale Ucrainei.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online