Ministerul Finanțelor continuă demersurile de încurajare a conformării fiscale voluntare și anunță publicarea unui nou material informativ, dedicat contribuabililor persoane fizice, care au obligația să declare și să plătească impozitele și contribuțiile sociale datorate pentru veniturile realizate în străinătate, în anul 2020 – se arată într-un comunicat al Ministerului.

Noul ghid clarifică o serie de aspecte, legate de: tipurile de venituri din străinătate care trebuie declarate în România, prin Declarația unică, tipurile de venituri realizate din străinătate, care nu se declară în România, modul de conversie în lei a veniturilor exprimate în valută, contribuțiile sociale datorate, precum și modul de determinare și acordare a creditului fiscal.

În plus, contribuabilii interesați pot găsi și alte detalii utile, despre Declarația unică pe care trebuie sã o depunã pentru aceastã categorie de venituri, respectiv, ce formulare sunt necesare și de unde se pot procura, cum se poate depune Declarația unică și ce modalități de plată sunt puse la dispoziția contribuabililor.

Rolul noului Ghid fiscal este de a încuraja și asista contribuabilii să declare corect veniturile realizate din străinătate și să plătească impozitele și contribuțiile datorate, inclusiv prin intermediul mijloacelor electronice de plată existente.

Materialele se găsesc pe site-ul www.anaf.ro , în secțiunea Asistență Contribuabili – Servicii oferite contribuabililor – Ghiduri curente și alte materiale informative.

Ministerul Finanțelor va continua să extindă numărul materialelor informative dedicate persoanelor fizice și juridice, pentru a încuraja cât mai mult conformarea fiscală voluntară a contribuabililor.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online