COMITETUL NAȚIONAL DE COORDONARE A ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19 anunță joi, că în cursul zilei de vineri, urmează să ajungă în țară un număr de 42.000 de doze de vaccin produs de compania Moderna, care vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare.

„42.000 doze de vaccin Moderna vor ajunge mâine la Institutul Național de Cercetare– Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră.”

Cele 42.000 de doze de vaccin urmează să fie să fie distribuite ulterior, în centrele regionale existente la nivel național.

Sursa citată precizează că „Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de că̆tre Autoritatea Națională̆ a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.”

CNCAV mai informează că în această dimineață a început administrarea de vaccinuri Moderna, din cele două tranșe sosite pâna în prezent în România, iar recomandara este de administrare în două doze la un interval de 28 de zile, pentru persoanele cu vârstă peste 18 ani.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online