Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a efectuat mai multe controale în ultima perioadă, inspectorii verificând modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare în carmangerii, măcelării, pescării, pizzerii, cantine, unităţi de catering, restaurante care livrează la comandă, cofetării, patiserii, hipermarketuri/supermarketuri, depozite alimentare, pensiuni turistice, pieţe agroalimentare, centre de prelucrare a laptelui.

Au fost verificate peste 4.000 de obiective din sectorul alimentar, peste o mie de mijloace de transport destinate produselor alimentare şi animalelor vii, 57 de abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificare de ovine, 9 spaţii amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor și iezilor la nivelul pieţelor.

În intervalul vizat (21 martie – 7 aprilie), în care au fost efectuate controalele, au fost sacrificați în total 53.303 de miei și iezi.

Inspectorii au dat sancțiuni pentru desfăşurarea activităţilor în spaţii/unităţi neînregistrate sanitar veterinar, pentru deficienţe referitoare la demonstrarea trasabilităţii produselor alimentare, dar și pentru etichetare necorespunzătoare. Și lipsa monitorizării temperaturii în depozit a fost pedepsită, la fel și utilizarea unor mijloace de transport neautorizate pentru transportul alimentelor.

ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor ca achiziționarea produselor alimentare pentru Sărbătorile Pascale să fie făcută numai din unități sau spații aflate sub control sanitar veterinar, cu respectarea măsurilor de distanțare socială privind prevenirea îmbolnăvirii cu virusului Covid-19. “La numărul de Call-Center al instituției – 0800.826.787, pot fi sesizate nereguli din domeniul siguranței alimentelor, serviciu telefonic gratuit, apelabil din orice rețea de telefonie”, se mai arată în comunicatul ANSVSA.
Controalele vor continua.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online