Premierul a anunțat în urmă cu puțin timp cât de importantă este dezvoltarea unei economii puternice după o perioadă atât de grea, generată de pandemie.

„România trebuie să facă rapid tranziția către o economie modernă, competitivă, digitalizată și să intre în terenul de joc să atragă investitori. Tot ceea ce facem prin actul de guvernare trebuie să aibă ca rezultat o economie puternică. Restul sunt populisme.”, a scris Cîțu pe Facebook.

Mesajul pe care l-a transmis astăzi premierul la videconferința a vizat strict ”Bursa în anul crizei sanitare și al incertitudinilor economice”, după cum a și transmis acesta la întâlnirea de astăzi.

De asemenea, el a mai adăugat că este important să menținem companiile sănătoase pentru că prin acest fel economia se dezvoltă și se menține piața de capital, având în vedere că anul trecut s-au reușit două lucruri esențiale, anume: „am injectat lichidități prin Programul Fidelis și am modificat legislația pentru a motiva companiile să se capitalizeze”.

Cîțu își dorește să să revenim cât mai repede la o viață normală, printr-o campanie de vaccinare susținută și mulțumește mediului privat pentru implicare și sprijin.

El a ținut să sublinieze și faptul că economia românească are un potențial imens, pe care liderii politici îl vor pune în valoare.

„Obiectivele noastre sunt să eliminăm risipa banului public, să menținem cheltuielile sub control, să avem o finanțare sustenabilă și deficit în scădere, fără să creștem taxele și impozitele. După conectarea caselor de marcat electronic fiscale, e-facturarea este următorul proiect major, iar ambiția mea este să îl avem finalizat anul acesta.”, a mai precizat Florin Cîțu.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online