Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a contestat la Curtea de Apel București, restricţiile pe care le-a impus Guvernul în timpul stării de alertă. În document au fost vizate inclusiv închiderea școlilor, obligativitatea purtării măștii la orele de curs și programul magazinelor.

„Carantina naţională, închiderea şcolilor şi susţinerea orelor online, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma vacanţei prelungite, purtarea măştilor în sălile de curs, acolo unde orele se desfăşoară fizic, dar şi în spaţiile deschise, limitarea drastică a programului de funcţionare al magazinelor şi al altor operatori economici sunt măsurile contestate de AUR la Curtea de Apel”, transmite AUR pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, formațiunea politică consideră că ridicarea restricţiilor lipsite de fundament teoretic şi practic va restabili libertatea românilor: de gândire, de credinţă, de exprimare, de asociere, de mişcare, de iniţiativă, dar şi accesul liber la activităţile economice.

AUR este partidul care a intrat în Parlament în toamna acestui an, după alegerile parlamentare. Acesta a fost total împotriva restricțiilor impuse și a organizat în ultimul timp diverse proteste pentru a-și arăta nemulțumirile alături de români.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online