Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit astăzi despre demiterea sa din funcție, dar și despre alte aspecte în cee ace privește statul român. Acesta a spus că a preluat un minister în colaps, iar pentru a-l aduce la viață este nevoie de timp și oameni pentru construirea instituțiilor.

„Am preluat un minister în colaps. Se vorbeşte mult despre imaginea unui ministru saul atul. Vrem să transmitem adevărul pentru oameni, dar instituţiile nu se construiesc doar prin imaginea cuiva, doar prin comunicare, se construiesc cu echipe, aducând oameni buni, se construiesc cu timp, altfel în urma noastră nu rămâne nimic. Problema statului români rămâne capacitatea limitată a instituţiilor sale. Fiecare minut trebuie folosit pentru a strânge oameni şi a face echipe. Alegerile au trecut şi în guvern suntem o echipă care vrea cu adevărat să construiască.”, a declarat Voiculescu.

Acesta consideră că multor politicieni le lipsește decența necesară în contextul în care oamenii mor în fiecare zi, iar Florin Cîțu s-a folosit de forța pe care chiar această coaliție i-a oferit-o.

„Cred că am greşit în anumite aspecte şi când m-am aşteptat la o anumită decenţă când oamenii mor în fiecare zi, m-am aşteptat la decenţă din partea multor politicieni, cred că am greşti. Am crezut că premierul nu va folosi forţa pe care i-am dat-o pentru raţiuni care ţin de cariera sa politică. Cred că România are nevoie de politicieni care să acţioneze în interesul oamenilor şi să facă asta în fiecare zi. Am crezut că am ieşit din epoca epoleţilor, a privilegiile, cred că şi aici m-am înşelat. Suntem siguri că acesta este drumul.”, a mai spus Vlad Voiculescu.

De asemenea, el a vorbit și despre problema centrelor de vaccinare, nemulțumit că orice încercare de transparență pe care a adus-o nu a fost bine privită, deși România și-a asumat un anumit nivel de transparență, transmite fostul ministru:

„Vaccinarea este o ciocnire de mentalitate. Am insistat să fie făcută mai întâi pentru bătrâni şi bolnavi, altcineva a hotărât altfel. Nu am anticipat că vom avea mai multe centre închise pentru esenţial, pentru privilegiaţi decât centre deschise. Când am spus asta public, a trecut, când am arătat acest lucru cu date, a fost un gest de transparenţă, atunci am avut o investigaţie a unui corp de control a premierului României. România care şi-a asumat un anumit nivel de transparenţă.”

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online