Garda de Mediu, în colaborare cu polițiștii de frontieră au descoperit 10 containere în Portul Constanța Sud Agigea, pline cu deșeuri venite din Germania.

După ce autoritățile au intervenit ieri în Portul Constanța, aceștia au descoperit că cele 10 containere erau venite din Germania pentru o firmă din județul Prahova care importa în România.

Polițiștii au constatat că datele declarate în acte la autoritatea vamală, nu corespund cu ceea ce se afla în interiorul containerelor. „Marfa” era formată din deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, lucruri care nu pot fi puse pe piața din România. Astfel, Garda de Mediu a decis să nu permită importul în România pentru aceste obiecte.

De asemenea, polițiștii vor efectua cercetări pentru aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de acte nereale și nerespectarea regimului deşeurilor. Totodată s-a dispus trimiterea bunurilor înpoi la expeditorul din Germania.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online