Mii de persoane s-au vaccinat în centrele puse la dispoziție de autorități la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, a anunțat pentru Digi24 că se vaccinaează aproape 9 persoane pe minut.

În mai puțin de 24 de ore, s-au vaccinat peste 7.000 de persoane, potirivit organizatorilor. Astăzi este a doua zi a maratonului de vaccinare fără programare din București, iar aceștia pot veni în cele două centre puse la dispoziție de autorități.

„Au fost foarte mulți părinți care au venit cu copii peste 16 ani. Copii cetățeni străini ai unor români. Au venit cu pașaportul țării respective și cu părinții care au semnat consimțământul. De la unii care aveau 16 ani și câteva zile, nici măcar 16 și o lună, până la aproape 18 ani. Părinții care doresc să vaccineze copiii trebuie să îi însoțească”, a spus medicul Mihai Craiu.

Organizatorii au luat toate măsurile necesare la Sala Palatului, pregătind orice situație inevitabilă. Aceștia au pus la dispoziție pentru persoanele cu comorbidități un punct mobil de prim ajutor, cu doi anesteziști de la Institutul Fundeni. De asemenea, au amenajat trei corturi pentru situații în care ar putea fi foarte cald sau va ploua.

Acesta a transmis un mesaj și pentru cei care încă sunt reținuți să se vaccineze: „Ca medic și părinte, soluția că să putem trimite copiii la scoală în siguranță, să călătorim, să nu plătim teste PCR și să intrăm în carantină e vaccinarea, care e eficace și sigură. Vorbim de peste un miliard de doze în lume”.

Maratonul continuă până duminică, 9 mai, iar autoritățile speră că se vor vaccina 10.000 de persoane în 3 zile și 3 nopți. Până la această oră aproximativ 6.000 de persoane s-au vaccinat.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online