Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat câștigătorul licitației pentru Autostrada A0 Nord lot 1, pentru un sector de 17,5 km. De asemenea, ministrul a prezentat stadiul proiectelor majore efectuate în București-Ilfov.

„Avem câştigător desemnat pentru A0 Nord lot 1, un sector de 17,5 km din autostrada de centură a Bucureştiului, de la Dragomireşti până la Corbeanca”, a anunţat Cătălin Drulă.

De asemenea, ministrul a menționat că nu vor fi depuse din nou contestaţii, iar contractul de proiectare şi execuţie ar putea fi semnat în curând.

Drulă a prezentat pe larg stadiul proiectelor majore din zona București-Ilfov, celelalte loturi ale proiectului avansează bine cu proiectarea drumurilor, iar în toamna acestui an va începe execuția lucrărilor.

„Pentru lotul 2 al A0 Nord (19 km, Corbeanca-Afumaţi), săptămâna viitoare aşteptăm pronunţarea Curţii de Apel pentru soluţionarea contestaţiilor. Dacă contestaţiile se resping şi la Curte, aşa cum au fost deja respinse la Consiliul Naţional, putem semna contractul cu antreprenorul român desemnat câştigător. Pe lotul 3 A0 Nord (8,6 km, între Afumaţi-Pantelimon), CNAIR este într-un proces de re-evaluare a ofertelor ca urmare a deciziei instanţelor, iar câştigătorul licitaţiei va fi anunţat în săptămânile următoare”, precizează ministrul pe Facebook.

El a mai adăugat că și în Mogoșoaia pasajul se va finaliza și în această toamnă:

„Pe actuala centură Bucureşti pasajele denivelate de la Domneşti, Berceni, Olteniţa şi Mogoşoaia avansează într-un ritm bun, iar constructorii sunt bine mobilizaţi pe toate tipurile de lucrări. Pasajul Mogoşoaia se va finaliza în această toamnă, iar celelalte intersecţii, în cursul anului viitor. Licitaţiile pentru finalizarea sectorului dublat la patru benzi dintre Chitila şi Militari, respectiv dublarea sectorului dintre Militari şi Jilava (de la A1 la DN5, arcul sud-vestic al centurii actuale) cu denivelarea intersecţiilor avansează. Ofertele vor fi depuse în a doua parte a lunii mai”.

Cu toate acestea există și un tronson nord-estic al cărui ritm nu este mulțumitor pentru obictivele propuse de minister.

„Motivele vin din trecut şi din felul cum a fost licitată această investiţie. Nu mai contează acum. Important e să o punem pe roate. Pentru asta, am cerut un calendar accelerat proiectantului şi constructorului, astfel încât în următoarele săptămâni să fie finalizate proiectele de relocare a utilităţilor şi să fie deblocare lucrările pe întregul sector”, a transmis Cătălin Drulă.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online