Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut o serie de anunțuri cu privire la domeniul rutier. Finalizări de proiecte și licitații tentante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere sunt veștile bune aduse astăzi de ministru.

Drulă a început conferința de presă cu prima veste bună, anume faptul că au fost aprobate de Guvern ultimele exproprieri pentru drumul de legătură dintre Vama Giurgiu și DN5, proiect pe care constructorii promit să-l finalizeze la sfârșitul acestui an. Este vorba de proiectul de drum expres ce are 6 km și este fără intersecții la nivel, un drum ce prezintă separatoare pe mijloc,modern, „care pleacă fix de la ieșirea din Vama Giurgiu – sau de la intrarea în țară, depinde cum ne uităm – și ocolește complet municipiul Giurgiu. Un proiect care are ca termen de finalizare promis de constructori sfârșitul acestui an.”, a spus CătălinDrulă.

Ministrul a dezvăluit că astăzi, 31 martie, s-a lansat licitația pentru completarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru tronsonul de autostradă Brașov – Făgăraș, iar în ceea ce privește sectorul de la Făgăraș la Sibiu, studiul de fezabilitate este finalizat.

De asemenea, Drulă menționat și deschiderea licitației pentru documentația tehnică a noului Drum Expres București – Târgoviște.

„O altă veste bună este legată de drumul expres București – Târgoviște, unde am lansat licitația pentru documentația tehnică a acestui proiect. Aici am spus de la începutul mandatului că soluția nu este dublarea drumului existent, care trece pe 53% din lungime prin localități, ci să facem un drum modern, un drum care pleacă din autostrada de centură a Bucureștiului A0 Nord – care și ea este, la rândul ei, în licitație – cu un nod și care merge până la Târgoviște.”, a precizat ministrul Transporturilor.

Seria veștilor bune este încheiată cu vestea despre sectorul de autostradă Lugoj – Deva, Lotul 2, cel denumit și „tuneluri pentru urși”, unde proiectul este blocat de patru ani, dar pentru care s-a ajuns la un acord cu fostul constructor și licitația se va debloca.

Astfel, în curând se vor depune oferte pentru construirea de tuneluri, încât autostrada să aibă continuitate de la Sibiu până la Bruxelles.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online