Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, îi atacă pe demnitarii care au încălcat regulile și au fost prinși în „offside”. Aceasta consideră că au subminat efortul de combatere a pandemiei, făcând referire la Raluca Turcan, Vlad Voiculescu şi Ludovic Orban.

Senatoarea Gabriela Firea și-a exprimat revolta printr-un mesaj pe Facebook, în care a ținut sublinieze prin încălcarea propriilor reguli impuse oamenilor simpli, cei de la putere şi-au pierdut orice brumă de credibilitate şi au subminat efortul general de combatere a pandemiei prin atitudinea iresponsabilă a miniştrilor”.

De asemenea, Firea a ținut să-i menționeze direct pe toți cei surprinși gafând în ultimele zile, cum ar fi Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, surprins fără mască în Parlament şi pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, văzută și ea fără mască la o acţiune de plantat copaci.

Aceasta nu a uitat menționeze nici incidentul în care fostul premier, Ludovic Orban, a fost surprins în Palatul Victoria la „o petrecere cu trabucuri şi cu whisky”.

Nu are cum mai existe responsabilitate şi conformare voluntară, când miniştrii Sănătăţii şi al Muncii, în loc fie modele de conduită, sfidează şi încalcă fără jenă, în public, restricţiile impuse oamenilor de rând! Guvernanţii nu sunt simpli cetăţeni! Ei sunt cei care decid, deci au obligaţii suplimentare faţă de oamenii obişnuiţi! Ei nu-şi pot permite nici măcar fie neglijenţi în perioade precum aceasta, de pandemie şi de risc maxim la adresa sănătăţii publice! În schimb, exponenţii actualei puteri au furnizat exemple repetate nu dau doi bani pe legea pe care o impun oamenilor de rând, a declarat Gabriela Firea.

Fostul primar al Capitalei, actual senator al PSD, a mai adăugat că prin acțiunile acestor lideri politici s-a surpat încrederea populaţiei față de restricţiile ce au ca scop combaterea pandemiei.