La liturghia de Paște organizată în centrul orașului Miercurea Ciuc mii de credincioși s-au aliniat, respectând distanțarea și protecția cu măști. În imaginile surprinse se află peste 3500 de oameni cu coșurile de bucate aduse la sfințit, așteptând finalizarea slujbei.

Înainte ca pandemia să ne acapareze, slujba de Paștele catolic se desfășura în fața Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, dar în acest an, pentru a face posibilă participarea a cât mai mulți catolici în condiții de siguranță, autoritățile au decis să extindă perimetrul care era permis. Astfel, s-a decis blocarea circulației pentru două bulevarde din centru.

Oamenii au adus coșuri cu bucate alese pentru sfințirea acestora la slujbă și s-au pus corespunzător, într-o zonă care reproduce forma de cruce, pe o întindere de doi kilometri. Autoritățile și-au arătat implicarea și prin metoda aleasă de a le cere oamenilor din Miercurea Ciucă să aleagă o singură persoană din familie care să ia parte la slujbă.

Slujba a putut fi urmărită și online, iar ca acest fapt să fie posibil s-au pus difuzoare care să transmită slujba, iar oamenii să o poată asculta de acasă.
„Acest moment e unul plin de bucurie, de eliberare spirituală că putem fi aici, împreună. Iisus a spus: «Unde doi sau trei oameni se aduna în numele meu, acolo sunt şi Eu». Aici suntem mai multe mii. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să pună capăt acestei pandemii şi ca traiul în această ţară să se îmbunătăţească. Vă dorim Sărbători Pascale binecuvântate tuturor”, a spus preotul Darvas-Kozma József din Miercurea Ciuc.

La finalul liturghiei s-a recitat imnul Ungariei și cel secuiesc, iar câțiva oameni aveau puse chiar pe coșurile cu bucate steagul secuiesc și maghiar. De asemenea, în fiecare an de Paște, la Miercurea Ciuc, tradiția sfințirii bucatelor în aer liber este specificul zonei.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online