În evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt disponibile 13.440 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitori necalificați – 928 la asamblarea și montarea pieselor și 56 penntru demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet. Se caută și lucrători comerciali – 417 posturi, dar și șoferi de autocamion/mașină de mare tonaj – 375.
Și agenții de securitate sunt la mare căutare – sunt 336 de posturi, aproape la fel de doriți fiind și manipulanții de marfă – 268. Pentru confecționer-asamblor articole din textile sunt 267 de joburi, iar pentru muncitorii necalificați în confecții – 240. Mai sunt și 239 joburi de sudor și 212 de confecționer cablaje auto.

Din cele 13.440 locuri de muncă vacante, 1.030 sunt destinate persoanelor cu studii superioare. Astfel, sunt disponibile posturi de grefier, inginer în diferite domenii de activitate, inspector coordonator asigurări, funcționar administrativ.

3.035 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, joburile oferite fiind cele de lucrător comercial, agent servicii client, agent de securitate, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor.

4.003 locuri de muncă sunt special pentru persoanele cu studii profesionale (operator confecționer industrial îmbrăcăminte; tehnician-operator la roboți industriali; lăcătuș mecanic; șofer autocamion/mașină de mare tonaj etc.), iar restul de 5.372 – pentru cei fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor; muncitor necalificat în industria confecțiilor; confecționer cablaje auto; manipulant mărfuri etc.).

97 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European.

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 97 locuri de muncă vacante.
Cele mai multe sunt în Norvegia – 66, pentru: bucătar, lucrător în producție, coafor, instalator ventilație, instalator, mecanic auto, mecanic semiremorcă, medic, ortodont, zidar/faianțar, vopsitor auto, tinichigiu auto;
Cei tentați să lucreze în Germania au la dispoziție 21 de posturi pentru grădinar legumicultură, lăcătuș mecanic, electrician, mecanic de proces, șofer profesionist, șofer de camion, tehnician service.

Italia oferă 3 joburi în IT și ca ospătar, iar Olanda – două, ambele pentru legumicultori. Și Malta și Slovenia au tot două joburi, pentru tehnicieni frigotehniști, respectiv măcelari.
Pentru Polonia este disponibil un loc de muncă pentru un muncitor în depozit.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online