Vicepremierul Dan Barna, a anunțat în acestă seară că finala Cupei României din 22 mai ar putea avea loc cu spectatori. Condițiile de desfășurare vor fi stabilite printr-un ordin comun al Ministerului Tineretului și Spprtului și Ministerul Sănătății.

„Deși regula rămâne aceea că toate competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori, am agreat astăzi posibilitatea organizării unor evenimente sportive pilot la care pot participa persoanele vaccinate, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test negativ certificat”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Astfel, primul meci cu spectator poate avea loc pe 22 mai, când se desfășoară dinala Cupei României însă în număr limitat şi cu condiţia ca suporterii să fie vaccinaţi împotriva Covid-19.

„Lucrăm în continuare în echipă pentru ca primul astfel de meci să poată fi finala Cupei României care va avea loc pe 22 mai, sub rezerva îndeplinirii tuturor condițiilor de siguranță la accesul pe stadion”, a mai adăugat Barna.

De asemenea, vicepremierul a reamintit că Guvernul a aprobat luni prelungirea stării de alertă și serie de măsuri pentru reducerea unor restricții.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online