Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a inițiat un program de educație financiară, la care pot participa studenții și masteranzii celor 24 de universități partenere, indiferent de disciplina de studiu.

ASF pune la dispoziția studențiilor o platformă demo a Bursei de Valori București (BVB), care poate fi accesată gratuit și care le permite tinerilor să experimenteze activitatea de investitor.

Proiectul educațional va debuta pe 21 martie 2022 și nu presupune investiții financiare.

Înscrierile se pot face până la data de 14 martie a anului curent, prin completarea unor formulare online, care vor fi distribuite de fiecare universitate în parte.

Pentru început, se va ține un training online cu noțiunile de bază ale investițiilor pe piața de capital, accesarea și utilizarea platformei.

Platforma demo va fi disponibilă patru săptămâni, timp în care studenții vor beneficia de consultanță gratuită și vor testa modalități de tranzacționare, folosind noul model de studiu, learning-by-doing.

Proiectul ASF este parte din Global Money Week 2022, un eveniment global de educație financiară, care se desfășoară sub egida OECD și care se desfășoară în perioada 21 – 25 martie 2022.

Global Money Week 2022 pune laolaltă eforturile mai multor comunități, pentru a stimula cunoașterea în domeniul financiar și pentru a înlocui modalitățile învechite, cu instrumente noi, oferind inspirație tinerilor atrași de domeniul investițiilor pe piața de capital.

Cele 24 de universități partenere ai căror studenți vor putea participa la acest program sunt: Academia de Studii Economice București, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, Universitatea Titu Maiorescu București, Universitatea Româno – Americană, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Danubius, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Petru Maior, Universitatea de Vest Timișoara, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea Vasile Alecsandri Bacău, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea Nicolae Titulescu București, Universitatea București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Politehnică București și Universitatea Ștefan cel Mare Suceava.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi, conform www.asfromania.ro.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online