Vaccinul Pfizer BioNTech și-a schimbat ambalajele de câteva ori în ultimul timp, fapt ce a condus la confuzie și lipsă de încredere în rândul oamenilor. Primele doze ale vaccinului au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi alte doze au venit cu etichetă pe care scrie doar BioNTech, iar pe dozele recente sunt etichete cu denumirea Comirnaty.

Aceste schimbări au dus la zeci de discuții în rândul oamenilor care credeau că sunt “păcăliți” de către centrele de vaccinare, întrucât aceștia s-au programat pe platformă cu vaccinul Pfizer.

„- Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer.

– Este în regulă, Pfizer o să primiți.

– Dar pe sticluță scrie Comirnaty!”

Este una una dintre situațiile des întâlnite în centrele de vaccinare în care se administrează vaccinul Pfizer.

Cu toate acestea, coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor a explicat cum s-a produs confuzia. Astfel, oamenii ce se vaccinau cu prima doză povesteau experiența trăită mai departe în comunitate. .

De asemenea, cei de la centrul Ro Vaccinare , au menționat într-o postare pe Facebook că personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris. Aceștia au mai adăugat că PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului.

Pentru a combate această situație și pentru suportul populației, autoritățile au creat grupul PROvaccinare, https://www.facebook.com/groups/rovaccinare.