Gabriela Firea l-a atacat astăzi pe primarul Nicușor Dan, după ce acesta a participat la o acțiune dedicată Zilei Mondiale a Bicicletei în cadrul căreia s-a plimbat cu bicicleta.

În cadrul postării, etichetată cu #DezastruÎnBucuresti, #PrimarulNaniNani, #NuLePasāDeBucuresteni, Gabriela Firea l-a numit “Plicușor Ban” și „edil ridicol” pe Nicușor Dan.

“În loc sā se dea ridicol cu bicicleta, doar pentru fotografii și filmāri, noul primar ar trebui sā-și consume timpul prețios pentru cetāțeni! El demonstreazā, încă o dată, cât de nepregătit este pentru a conduce destinele a aproape 4 milioane de oameni, cât de puține știe, cât de puține înțelege despre poziția pe care o ocupă”, scrie fostul primar pe pagina de Facebook.

Contractele instituțiilor publice nu sunt cumpărături de la magazinul din colț”

Gabriela Firea este de părere că problema datoriilor “lăsate de Firea” este “praf în ochii bucureștenilor, praf pe care îl aruncă zilnic, doar-doar vor uita oamenii de frigul din case, de gropile din asfalt, de țânțari și căpușe, de promisiunile mincinoase din campanie”.
Referitor la datoriile pe care Primăria le-ar avea moștenite din vremea mandatului său, Gabriela Firea a spus: “Să te plângi că ai datorii la PMB înseamnă că nu știi deloc cum funcționează o instituție publică din punct de vedere financiar. Înseamnă că nu înțelegi ce înseamnă o investiție, care sunt etapele ei, nu pricepi că nu poți plăti un contract când te taie capul, că nu știi că toate plățile instituțiilor publice se fac la termene legale, după ce facturile emise se verifică, se avizează, se certifică! Repet: contractele instituțiilor publice nu sunt cumpărături de la magazinul din colț, te duci cu portofelul și ai achitat pe loc, ca să nu ai datorii!”.

Senatorul PSD i-a dat și o veste neplăcută lui Nicușor Dan: datoriile sunt mult mai mari și vin de pe vremea când la cârma Capitalei au fost primarii Traian Băsescu și Adriean Videanu. “Dacă nu știe, îi spun eu edilului ridicol al Capitalei, că datoriile pe care le are de plătit sunt muuult mai mari. Pentru că trebuie să plătească, de exemplu, și împrumutul obligatar de 500 milioane euro, luat în 2005 de primarii Băsescu și, ulterior, Videanu, refinanțat până acum de două ori. Împrumut pe care nu l-a făcut Firea. Trebuie să plătească despăgubiri civile de peste 500 milioane lei, inclusiv Costanda, Creștin și alții, care nu sunt de pe «timpul lui Firea»”.

Gabriela Firea a fost de acord că actuala administrație trebuie să plătească facturi pentru lucrări executate sau în curs de realizare, începute în mandatul ei, de exemplu Parcarea de la Cora Pantelimon, Pasajul Dna Ghica, Penetrație Prelungirea Ghencea, cartierul Henri Coanda, la care actualul primar „se va înghesui fără rușine să taie panglica, în câteva luni, deși nu a avut nicio contribuție la realizarea lor”.

“Va trebui să plătească facturile pentru noile mijloacele de transport achiziționate, pentru că în mandatul meu s-a realizat cea mai mare înnoire a parcului auto al STB. Va trebui să plătească co-finanțarea la proiecte europene în valoare totală de peste 1 miliard de euro, proiecte realizate de mine și echipa mea!”, a reamintit Gabriela Firea proiectele începute în mandatul său.
Fostul primar l-a întrebat pe Nicușor Dan de ce nu cere public Guvernului bani mai mulți pentru Capitală, așa cum a făcut ea: “De ce nu se plânge Plicușor Ban și că a primit de-a gata aceste proiecte și finanțarea necesară lor? De ce nu se plânge că Municipiul București are un grad de îndatorare de doar 8,57%, pe care și l-ar dori mulți primari de municipii, în condițiile în care limita legala este 30%? De ce nu iese să ceară public Guvernului mai mulți bani pentru Capitală, așa cum am făcut-o eu mai mult de jumătate din mandat?”.

Bucureștiul, singurul oraș din țară care nu încasează taxe

Gabriela Firea a ținut să sublinieze că Bucureștiul este singurul oraș care nu încasează taxe și primește bani doar de la bugetul de stat, finanțare care este insuficientă, fapt cunoscut și de Nicușor Dan.
“De ce nu iese Plicușor să se bată pentru banii bucureștenilor? De ce nu este în fiecare zi la poarta Guvernului, dacă nu primește fonduri suficiente nici pentru funcționarea normal a Capitalei? Nu este el candidatul dreptei unite, reprezentantul Coaliției de la guvernare în București, nu e unul de-al lor???”, se întreabă Gabriela Firea pe Facebook, după care oferă și un răspuns: “Poate că e mult mai simplu să dai vina, după 8 luni de mandat, tot pe Firea și apoi să te ascunzi în dulap… Sau sā te dai penibil cu bicla! Doar cu presa de față, sā te vadā lumea, nu pentru că ești ecologist!”.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online