În cadrul conferinței e presă de astăzi, 31 martie, Florin Cîțu a vorbit despre durata noilor restricții impuse de Guvern, restricții care se vor întinde și pe durata lunii aprilie. Însă, ceea ce va accelera data ridicării lor este creșterea procesului de vaccinare.

„Măsurile funcționează trebuie să respectăm măsurile în aceste două luni, martie și aprilie. Știți bine că sunt un liberal convins și dreptul de a protesta este un drept pe care îl au toți cetățenii. Un singur lucru le cer, să respectăm legea, putem avea opinii diferite, dar să respectăm legea.”, a declarat premierul Cîțu.

De asemenea, el a precizat că este prematură o anulare a programului de funcționare a magazinelor, dar îi calmează pe protestatari și pe oamenii de afaceri: „Nu vrem să închidem economia!”. Astfel, premierul este de părere că prin soluții pentru fiecare localitate în parte pandemia va lua sfârșit în curând.

„Nu vrem să închidem economia. Am vrut să avem soluții pentru a se folosi pentru fiecare localitate în parte. Este un mod de a calcula lucrurile. Am vrut să fie soluții în parte pentru că fiecare localitate are particularitățile ei”, a mai precizat Florin Cîțu.

Premierul a ținut să liniștească populația revoltată după trei zile de proteste consecutive din toată țara.