Florin Cîţu: Putem vorbi de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârşitul lunii iulie

44

Premierul Florin Cîțu a anunțat în cadrul conferinței de astăzi că a sfârşitul lunii iulie România poate atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate. Astfel, acest fapt va permite o redeschidere îmbucurătoare economiei grav afectate de pandemie.

Cîțu a estimat că la sfârşitul lunii iulie România ar putea atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate, ceea ce va permite reluarea celor mai importante activități economice care vor crește din nou odată cu acest fapt.

Premierul a mai adăugat că în această lună sunt aşteptate 8,3 milioane de doze de vaccin, dar lafinele lunii mai ar putea exista un scenariu pessimist ce arată vaccinarea a numai 5 milioane de persoane. Însă, există și un scenariu optimist ce indică vaccinarea a 6,5 milioane de persoane, întrucât reprezintă 35% dintre adulți, ceea ce face posibilă revenirea economiei.

Cîţu a menționat importanța măririi ritmului de vaccinare şi a subliniat importanța implicării autorităţilor locale, deoarece numărul persoanelor înregistrate pe platformă este de doar 767.000 și numai 442.000 au fost notificate. Acesta a mai spus că în evoluţia zilnică a numărului de cazuri COVID-19 s-a remarcat o stabilizare în Bucureşti, o scădere în Ilfov şi Timişoara.

Veștile îmbucurătoare arată că în Bucureşti s-a sesizat o scădere a indicatorului de îmbolnăviri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, semn că restricțiile au efectul dorit de autorități.

Facebook Comments