“Nu există nimic gratuit pe lumea asta”, a declarat premierul Florin Cîţu la Digi24. Acesta a mai spus că în Uniunea Europeană, România este singura ţară unde există gratuitate de 100% pentru transportul studenţilor, în afară de Luxemburg.

“Vorbim de o subvenţie. Aş reveni la ceva ce am mai spus, eu vreau să reaşez economia pe principii liberale. Vrem să creăm motivaţii ca oamenii să investească, oamenii să îşi dorească un loc de muncă, vrem ca oamenii să fie mai performanţi. În acelaşi timp, vreau să spun un lucru, nu există nimic gratuit pe lumea asta. Atunci, fiecare subvenţie care pleacă de la buget eu o analizez prin două filtre: costul de oportunitate, dacă există altceva pe care l-aş putea face mai profitabil şi vorbim de orice subvenţie de la buget, şi impactul acelei subvenţii, pentru că sunt şi subvenţii pe care le dăm şi au un impact pozitiv în economie. Eu am luat o decizie în ceea ce priveşte această măsură de a subvenţiona doar 50% din biletul de tren (…); eu spun că subvenţionăm de la buget 50% din biletul de tren pentru studenţii până la 26 de ani”, a spus Cîţu la Digi24.

Reamintim decizia Guvernului de a elimina, prin ordonanță de urgență, gratuitatea călătoriilor pentru studenți, pe calea ferată, beneficiu introdus în 2017.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online