Fostul consilier al Ecaterinei Andronescu, numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației

66
Radu Szekely

Decizia de numire a lui Gheorghe-Radu Szekely, fostul consilier al Ecaterinei Andronescu, în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Radu Szekely este fondatorul Şcolii Finlandeze de la Sibiu, cu o experienţă de peste 20 de ani în educaţie, din care 15 ani în sistemul de educaţie finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educaţie şi Cultură şi în domeniul Tineret şi Cercetare.

Gheorghe-Radu Szekely a coordonat și scris documentul “Planul de acțiune pentru educație” care a făcut parte din viziunea “Educația ne unește”, iar la acea vreme, toate școlile din România, au trebuit să dezbată documentele și ideile propuse în respectiva viziune.Pe plan politic, Szekely a fost pe lista propunerilor de posibili miniștri, după ce Ecaterina Andronescu a fost demisă de Viorica Dăncilă pe 5 august 2019.

De asemenea, Szekely a fost și candidat independent la Consiliul Local Sibiu, în alegerile locale din septembrie 2020. Despre el, Szekely declară că este tehnocrat, nu este membru de partid și că este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu, o școală particulară.