Gabriela Firea avertizează că “românii vor munci toată viața, până nu se vor mai putea bucura sănătoși de pensie”. “Asta vrea puterea «de dreapta». După ce ne-a acuzat că dezinformăm despre creșterea vârstei de pensionare, după ce a negat vehement că s-ar fi discutat în guvern în legătură cu acest subiect, ministrul PNL al Muncii confirmă explicit că vârsta de pensionare va crește în rândul femeilor de la 61 la 65 de ani”, scrie Gabriela Firea, senator PSD, pe Facebook.

În schimb, arată aceasta, Guvernul PNL-USR a anulat măsurile PSD pentru creșterea colectării la bugetul de pensii și “vrea să crească transferul din Pilonul I în Pilonul II, adâncind și mai mult deficitul la pensii”.

“Iar dna Turcan spune că pensiile speciale nu sunt o problemă! După ce s-au bătut cu pumnul în piept, în campanie, că le vor anula. Deci, în loc să se ocupe de inechități, de cei care fac evaziune și de reducerea profiturilor uriașe ale firmelor private care gestionează banii de pensii ai românilor, Guvernul pune presiune pe cei care muncesc cinstit”, concluzionează Gabriela Firea.

Acuzațiile fostului primar al Capitalei vin pe fondul dorinței Guvernului de a implementa un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare – 65 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online