Recent a fost introdusă o legislație care prevede racordarea gratuită pentru toți consumatorii la serviciile de energie și gaze, dar Virgil Popescu, ministrul Energiei, anunță că va fi schimbată.

Ministrul a transmis că a apărut rapid un interes major al racordărilor la energia electrică cu o putere prea mare comparativ cu consumul obișnuit al unei localități.

Fluxul cererilor prea mare pentru distribuitori a ajuns să fie prea mare, iar asta a dus la eliminarea gratuității pentru toată lumea.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat pentru Digi24, că această situație este posibilă după ce, înainte de alegerile parlamentare de anul trecut, s-a aprobat în Parlament o „așa-zisă racordare gratuită” pentru toți consumatorii.

„Nu s-a luat în calcul că racordare gratuită cu recuperare în 5 ani din tariful de distribuție înseamnă creșterea tarifului de distribuție. Practic, este greșit să spui racordare gratuită. Pentru fiecare racord făcut plătim toți. Distribuitorul face pe banii lui, dar apoi recuperează prin tariful de distribuție.

La o examinare mai amănunțită a pieței, am ajuns la concluzia, pe lângă acest blocaj, că nu sunt firme care să facă rapid toate aceste racorduri, există și riscul creșterii tarifului de distribuție.

Vrem să găsim o soluție să mergem în Parlament și să o aprobăm prin Parlament, nu prin OUG.”, a transmis ministrul la Digi24.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online