După solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Ordonanța de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii, arată comnicatul emis de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății transmite că privind actul normativ, personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare poate încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice. Aceste acte încheiate vor putea fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare.

Prin prezentul document se clarifică situația statutului medicilor rezidenți care lucrează în centrele de vaccinare.
Prin acest act normativ, Ministerul Sănătății urmărește creșterea capacității de vaccinare prin cooptarea personalului medical pentru continuarea și accelerarea campaniei de vaccinare.

De asemenea, tot în cadrul ședinței de astăzi, a fost aprobat un memorandum cu tema: „Aprobarea semnării celui de-al patrulea Formular de comandă de vaccin împotriva Covid -19 produs de compania BioNTech / Pfizer pentru o cantitate de 4.260.269 de doze opționale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer.”

Prin urmare, documentul emis de Ministerul Sănătății primește aprobarea de a încheia o nouă comandă pentru achiziționarea a 4,2 milioane de doze de vaccine Pfizer. Astfel, un număr de 302.042 de doze vor fi disponibile chiar din trimestrul al II-lea.
„Continuarea și accelerarea campaniei de vaccinare reprezintă unul dintre obiectivele importante. Astăzi am aprobat achiziționarea unui număr suplimentar de vaccinuri împotriva COVID-19”, a declarat Florin Cîțu, premierul României.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online