După întâlnirea online de astăzi cu directorii DSP Florin Cîțu a anunțat că spitalele din România ar putea avea 1.600 de paturi în secțiile de Terapie Intensivă. El a mai spus că este nevoie de un efort suplimentar în următoarele săptămâni pentru creșterea acestui număr.

„Tot astăzi, în prima parte a zilei, am avut o întâlnire online cu toți directorii de DSP din România. Am avut o discuție despre terapie intensivă, despre numărul paturilor din terapie intensivă, și am spus foarte clar că ținta pe termen scurt era de 1.600 de paturi; în același timp, este clar că, în perioada următoare, în următoarele două săptămâni, este nevoie de un efort suplimentar.”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, a menționat că au fost luate în vedere și alte soluții, iar DSP-urile vor merge să colecteze toate datele necesare pentru găsirea spațiilor.

„Sunt alături de toate DSP-urile din România, le-am îndemnat să meargă, să caute, să vorbească în spitale, să vadă unde putem să găsim spații. Câteva soluții au fost prezentate astăzi, dar am spus că este nevoie de un efort comun pentru a trece peste această perioadă. Noi accelerăm, pe de o parte, campania de vaccinare, dar este nevoie, în continuare, ca resursele din sistemul sanitar să fie folosite optim.”, a declarat premierul.

Cîțu a mai adăugat că la întâlnirea cu directorii de spitale COVID19 i-a asigurat pe aceștia de plata a 240 de milioane pentru achiziționarea de Remdesivir. Iar, dacă este nevoie, sumele se vor suplimenta.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online