Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, întrebat de către un jurnalist câte filiale are alături pentru susținerea sa la șefia PNL, afirmă că „foarte multe”. Acesta mai transmite și că este prematur sa facă evaluări și că nu e genul de om care să facă poze doar să își arate sprijinul.

Întrebat duminică, într-o conferinţă de presă la Arad, câte filiale are de partea sa, Ludovic Orban a afirmat: „foarte multe”.

„Foarte multe. Foarte multe, dar să ştiţi că la Congres nu trebuie numărate numai filialele, la Congres trebuie vorbit cu fiecare delegat în parte. La Congres vor participa cinci mii de delegaţi şi felul meu de a face campanie evident, este acela de a avea o relaţie cât mai bună cu liderii filialelor, cu reprezentanţii PNL din administraţia locală şi din administraţia centrală, dar felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare membru al PNL şi, în momentul în care vom şti delegaţii, către fiecare delegat. Oricum, mai e o perioadă lungă până în 25 septembrie, voi participa la toate conferinţele judeţene la care îmi va permite calendarul să particip, de asemenea voi participa la Colegiile Directoare Judeţene în care se va lua decizia de susţinere, pentru că, trebuie să ştiţi, statutar, o filială decide ce moţiune sprijină – poate să sprijine o moţiune sau ambele moţiuni, poate să nu sprijine nicio moţiune, este decizia Colegiului Director Judeţean”, a afirmat Ludovic Orban duminică, în conferința de presă de la Arad.

Președintele PNL mai spune că pe el se sprijină multi colegi pentru că este un om care s-a identificat cu PNL, după 1990 când a intrat in Partidul Național Liberal. Orban continuă discursul declarând că dacă un președinte de filială se poziționează alături de un candidat, exprima opțiunea sa personală care poate avea un efect asupra membrilor filialei dar nu un efect decisiv.

Este prematur să facem evaluări, eu nu sunt genul de om care să fac poze ca să-mi arăt sprijinul. Pe mine să sprijină foarte mulţi colegi din partid, sunt un om care, practic, aproape viaţa mea s-a identificat cu viaţa PNL după 1990 septembrie, când am intrat în PNL. Nu e suficient să apară într-o poză un preşedinte de organizaţie. O organizaţie are mii de membri, are zeci de primari, sute de consilieri locali, opţiunile oamenilor sunt opţiunile fiecărui membru al PNL în parte. Sigur că dacă un preşedinte se poziţionează alături de un candidat, exprimă nu neapărat opţiunea membrilor din filiala respectivă sau opţiunea filialei respective, ci exprimă opţiunea sa, personală, care poate avea un anumit efect asupra membrilor din filiala respectivă, dar nu un efect decisiv”, a completat Ludovic Orban.