Tánczos Barna, Ministrul Mediului: Salut atitudinea responsabilă a operatorului de salubritate

82
Tánczos Barna
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a transmis într-o postare pe pagina de facebook a ministerului că salută atitudinea Romprest de a relua colectarea deșeurilor din sectorul 1.

„Salut atitudinea responsabilă a operatorului de salubritate și mă bucur că apelul nostru de reluare a colectării deșeurilor a contribuit la o normalizare a situației din sectorul 1 al Capitalei. Anunțul oficial al operatorului este în primul rând o veste bună pentru locuitorii sectorului 1. În al doilea rând, este o veste bună pentru un  climat de mediu normal într-o capitală europeană.

Orice oraș are nevoie de colectarea continuă a deșeurilor, indiferent de discuții  sau neînțelegeri birocratice.”

Ministrul mai afirmă că nici o autoritate nu trebuie să își permită sa pună in pericol sănătatea populației si spera ca odată reluată activitatea de colectare, aceasta să nu mai înregistreze întreruperi.

„Nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea populației sau să anuleze orice responsabilitate de mediu, chiar și temporar. Nu în ultimul rând, mă gândesc la cum privesc oamenii astfel de incidente: oare nu cumva pot fi ei demotivați în a avea conștiința de mediu câtă vreme autoritățile dau semnale ca se poate suspenda un serviciu indispensabil? Sper ca odată reluat serviciul de colectare, acesta să nu mai înregistreze întreruperi și astfel de episoade să nu se mai repete. De aceea, atât Primăria Capitalei cât și primăriile de sector trebuie să găsească soluții comune de colectare, sortare și reciclare a deșeurilor așa cum prevede legea”.

Reamintim că operatorul de salubritate Romprest, a anunțat în cursul serii de sâmbătă că își va relua activitatea de colectare a deșeurilor.
Facebook Comments