Elevii înscriși la Bacalaureat în 2021 vor susține mai puține probe pentru această sesiune. Decizia vine după ce Guvernul a adoptat o ordonanța de urgență potrivit căreia se echivalează probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, având în vedere „organizarea examenului de bacalaureat în condiții excepționale”.

Ministerul Educației transmite că această măsură vizează interesul candidaților, având în vedere organizarea examenului de bacalaureat în condiții pandemice. Astfel, organizarea trebuie să aibă loc în condiții conforme cu normele de protecție sanitară specifice stării de alertă în anul şcolar 2020-2021.

Pentru Bacalaureat 2021 următoarele probele se vor recunoaște:
• proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
• proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale
• proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal
• proba de evaluare a competenţelor digitale.

Probele scrise de la Bacalaureat 2021, vor fi în număr de trei, în funcție de profilul și specializarea pe care le-au urmat elevii pe parcursul a patru ani.

Indiferent de profilul liceului, proba obligatorie pentru toți elevii este la Limba și literatura română/ Limba maternă. Cea de a doua probă este cea obligatorie a profilului, adică Matematica pentru elevii de la profilul Real, Serviciu, Resurse naturale și protecția mediului, Tehnic Militar, iar la profilul Uman va fi Istorie, precum și pentru profil Artistic, Pedagogic și Teologic. Cea de-a treia probă, este cea la alegere a profilului și specializării, iar elevii pot alege dintre Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică.

Probele de la Bacalaureat 2021 vor începe pe data de 28 iunie, cu examenul la Limba Română.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online