Deși astăzi mebrii PSD s-au aflat la aceeași masă cu membrii Guvernului, în special premierul Florin Cîțu, Marcel Ciolacu a confirmat continuarea acțiunilor împotriva guvernării. Moțiunea de cenzură se va depunde după prezentarea PNRR, a spus Ciolacu pentru Antena 3.

„Vă spun foarte clar: noi nu vom depune moţiune ca să facem jocurile din interiorul PNL-ului sau din interiorul acestei coaliţii de conjunctură, a perdanţilor. Vom depune moţiune de cenzură pentru că lucrurile nu mai pot continua aşa. Vom ajunge la un grad de îndatorare de peste 60%. Orice stat, când depăşeşte 60%, intră direct în infringement. Avem un deficit mult prea mare să-l poată suporta românii în acest moment”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

Marcel Ciolacu a amenințat că moţiunea de cenzură va fi depusă de PSD, deși au fost consultați cu privire la PNRR, iar procedurie vor continua imediat după depunerea PNRR la Bruxelles, pentru a nu fi acuzat că se opune atragerii fondurilor europene.

De asemenea, Ciolacu a spus că va trimite și pentru ca aceştia să-l „lectureze şi să aibă eventuale adăugiri sau modificări”, pentru ca moţiunea să aparțină întregii opoziţii.

„Această coaliţie nu are cum să funcţioneze mult timp. Ei nu-s veniţi la masă în aceeaşi logică, în aceleaşi familii, nu au experienţa necesară de a gestiona acest volum de muncă care trebuie gestionat în acest moment în România”, a susţinut Marcel Ciolacu.

PSD exclude o coaliţie de guvernare cu PNL în cazul în care moțiunea nu va da rezultatele așteptate.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online