Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a declarat că DNA are în vizor 94 de dosare legate de fapte de corupţie din timpul pandemiei. Prejudiciul s-ar ridica la zeci de milioane de euro.

„Este foarte grav ca unii cetăţeni cu funcţii de conducere în statul român să profite de această situaţie gravă şi să se îmbogăţească pe seama bolii, a suferinţei oamenilor şi chiar a morţii acestora” , a spus Bologa, adăugând că „sunt persoane importante, de la diferite niveluri ale statului român, şi la nivel local, dar şi la nivel central”.

Crin Bologa a declarat pentru Europa FM că este extrem de grav ca oameni ai statului să profite conștient de situația pandemiei.

„Ne interesează corupţia legată de pandemie pentru că este foarte grav ca unii cetăţeni cu funcţii de conducere în statul român să profite de această situaţie gravă şi să se îmbogăţească pe seama bolii, a suferinţei oamenilor şi chiar a morţii acestora”, a declarat el.

Acesta a mai adăugat că procurorii sau confruntat cu două tipuri de dosare: unele oentru corupția în ceea ce privește achizițiile pentru combaterea pandemiei, iar altele pentru infracțiuni de corupție, profitând de starea pandemiei.

Pe 25 februarie, procurorul-şef al DNA a transmis că procurorii au o atenţie desebită pentru dosarele în care sunt investigate posibile infracţiuni de corupţie înregistrate în perioada pandemiei.

De asemenea, conform datelor prezentate atunci, DNA a anchetat 105 dosare legate de pandemie în 2020, iar pentru 76 de dosare aflate în lucru, prejudiciile se ridică la ordinul sutelor de milioane de euro.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online