Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a declarat marţi, 13 aprilie, că PSD va sesiza Curtea Constituţională în cee ace privește modul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a supus votului, în Biroul permanent, data pentru dezbaterea moţiunii simple în domeniul sănătăţii.

„Astăzi au încălcat iarăşi regulamentul Camerei (reprezentanţii coaliţiei de guvernare – n.r.). Domnul Orban spune că Dragnea era un dictator, ce făcea în Parlament. În şase zile moţiunea simplă (privind Sănătatea – n.r.) trebuie votată, scrie în Regulament. A pus-o la vot peste nouă zile, că sunt şase zile calendaristice. Tot se depăşeşte, cu calendaristice şi lucrătoare tot se depăşeşte. (…) Îl anunţ oficial pe domnul Orban – că a participat la şedinţa de Birou permanent, a supus la vot şi a făcut un abuz – vom face la Curte (sesizare la Curtea Constituţională – n.r.) şi vom aştepta, dacă preşedintele Camerei a încălcat regulamentul şi a făcut un abuz. Este act premergător schimbării din funcţie a preşedintelui Camerei”, a spus Ciolacu pentru Antena 3.

De asemenea, Ciolacu a mai adăugat că solicitarea PSD, de înfiinţare a unei comisii de anchetă parlamentară cu privire la datele din pandemie, nu a fost luată în considerare până în prezent pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite.

„Am cerut în Parlament comisie de anchetă după declaraţiile domnului Voiculescu că s-au măsluit datele din pandemie ca să avem alegeri, cum îşi dorea domnul Iohannis. Le-au pierdut, nu a mai contat. Chiar dacă le-au pierdut au făcut o coaliţie repede. Nu o pun pe ordinea de zi. A fost BPR. Vine Barna la televizor şi spune că e transparenţă. Toate aceste minciuni trebuie să le afle românii. De ce nu au pus-o pe ordinea de zi?”, a menționat Ciolacu

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online