Președintele Partidului Social Democrat(PSD) Marcel Ciolacu se declară convins că PSD va câștiga alegerile prezidențiale din anul 2024, el subliniind că este „foarte probabil” că nu președintele PSD să fie candidatul pentru funcția supremă în stat, după 20 de ani de eșecuri în care șefii de partid au fost candidații la președinție.

„Deci undeva nu funcționează și atuncea intri în teoria idiotului în care continui să faci același lucru dar aștepți alt rezultat sau încerci să schimbi lucrurile”, susține Marcel.Ciolacu.

„Am deschis în interiorul partidului o discuție, trebuie să încercăm să învățăm din întâmplările din trecut și din greșelile celorlalți. Și dacă facem o analiză mai profund vedem că toți cei care au candidat pentru cea mai înaltă funcție în statul român din funcția de președinte al PSD-ului nu au reușit să câștige, în afară de domnul președinte Ion Iliescu. Cunoaștem cu toții istoria și cum a fost și cum s-a intrat în turul doi și cu cine. De acolo, se vor face 20 de ani cu toate aceste încercări”, a declarat Ciolacu într-o emisiune difuzată sâmbătă seara, 24 aprilie, la Digi 24.

Președintele PSD afirmă că este „foarte probabil” ca la acel scrutin candidatul PSD să nu fie președintele partidului, pe considerentul că „nu poți să ai dorința de avea alt scor sau alt efect folosind aceeași formulă”.

„Sunt convins că în 2024 PSD din nou va da președintele României dacă vom continua această linie de modernizare, de reformă a partidului și de câștigare, din nou, a încrederii populației”, a declarat Ciolacu, citat de news.ro

„Deci undeva nu funcționează și atuncea intri în teoria idiotului în care continui să faci același lucru, dar aștepți alt rezultat sau încerci să schimbi lucrurile. Important este că am luat decizia, importat este că partidul este încântat de acest lucru, înclin foarte mult spre faptul că președintele partidului să nu fie și candidatul. Radicalizezi în momentul în care ești președintele unui partid, automat radicalizezi foarte mult”, susține Ciolacu.

Acesta susține că și-ar dori să fie „primul președinte de partid care a câștigat toate alegerile din 2024, inclusiv cele prezidențiale”.

Actualul președinte al PSD consideră că predecesorul său Ion Iliescu este cel datorită căruia există democrația în România.

„Mult hulitul comunist Ion Iliescu a lăsat această țară să o ia în direcția de democrație”, spune Marcel Ciolacu.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online