Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis mesaje de condoleanțe Reginei Elisabeta a II-a a și Prințului Charles de Wales, în urma trecerii în neființă a Prințului Philip, Duce de Edinburgh.

„În numele poporului român şi al meu personal, doresc să transmit Majestății Voastre și întregii Familii Regale, condoleanțe și regrete pentru dureroasa pierdere suferită. Alteța Sa Regală Prințul Philip a fost și rămâne o sursă de inspirație nu numai pentru milioane de cetățeni ai Regatului Unit și Commonwealth-ului, dar și pentru întreaga lume.”, a transmis Președintele României către Casa Regală.

De asemenea, în mesajul adresat, președintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că Prințul Philip „a fost un exemplu de loialitate, verticalitate și demnitate”. „Memoria sa va rămâne în conștiința omenirii drept o personalitate remarcabilă, iar plecarea sa lasă în urmă un gol de neumplut.”, a mai transmis președintele României.

Iohannis și-a transmis regretele și pe pagina sa twitter, arătându-și sprijinul său și al României față de Familia Regală, încrezător că istoria va onora contribuția H.R.H.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online