Ministerul Sănătății: Persoanele vaccinate cu ambele doze nu transmit COVID-19

54

Ministerul Sănătății continua seria informării din surse sigure pentru populație cu diverse studii, demonstrând și răspunzând celor mai frecvente întrebări.

Astfel, ministerul asiguă cetățenii României pe pagina de Facebook, accesibilă tuturor, că persoanele vaccinare cu ambele doze de vaccine nu transmit COVID-19.

Acest fapt, a fost demonstrat prin intermediul unor noi studii realizate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, care arată că persoanele vaccinate cu ambele doze nu trasmit COVID-19 aproape niciodată, subliniază ministerul.

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite.

Pentru studiul CDC au participat aproximativ 4.000 de angajați sanitari din linia întâi. Aceștia au fost puși să se testeze săptămânal pentru a putea remarca și vonfirma dacă sunt infectați cu COVID-19. Peroada studiului s-a realizat între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui an.

De asemenea, sursele exacte ale informațiilor oferite de minister au fost atașate în postare pentru a putea fi accesate de către toți utilizatorii și confirmate, fără a exista suspiciuni.

Facebook Comments