Nicușor Dan: Încă un pas făcut pentru reducerea risipei în primărie

55

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de Facebook, că au început demersurile pentru desființarea Asociației Centru Municipal. Această instituție era condisderată „risipitoare” pentru bugetul local al primăriei, astfel s-a decis extirparea sa.

Demersurile pentru desființare au început în luna decembrie a anului trecut, iar în prezent s-a obținut și hotărârea judecătorească.
„La sfârșitul lunii decembrie, am anunțat începerea demersurilor administrației locale pentru desființarea Asociației Centru Municipal pentru Dialog Social București, iar acum s-a obținut decizia judecătorească de dizolvare.”, a declarat Nicușor Dan.

Acest ONG a fost înființat în 2018 de fosta administrație a Capitalei și „nu făcea decât să cheltuiască de pomană banii publici”, aproximativ 4 milioane de lei pe an, fără a aduce vreun beneficiu pentru cetățeni.

De asemenea, primarul a mai adăugat că nu era decât o companie municipală mai mică, care investea banii publici în mașini, chirii și salarii. Pentru banii respectivi nu se dovedea cu exactitate scopul lor și „nu avea nici măcar scuza că prestează un serviciu public autentic”, iar pe deasupra a reușit să acumuleze și jumătate de milion de lei datorii.

Nicușor Dan, a ținut să mulțumească în finalul postării celei care s-a ocupat de acest proces: „Mulțumesc consilierei generale Roxana Cantea (USRPLUS), numită în Adunarea Generală a acestui ONG special pentru a derula demersurile juridice necesare desființării și care a rezolvat această problemă.”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Facebook Comments