Ministrul Economiei, Florin Spătaru, desfăşoară o vizită de lucru în teritoriu, la societățile din industria de apărare din județul Brașov.

 Florin Spătaru spune că este nevoie de un plan strategic de investiții, menit să aducă România pe harta statelor economice competitive din Europa.

 „Industria de apărare are nevoie de investiții strategice dacă ne dorim ca acest sector să fie competitiv și performant. Avem alocat un buget mai mare în comparaţie cu anii precedenți pentru acest sector industrial.  Este nevoie însă de un plan investițional strategic cu obiective realiste şi solide care să permită revitalizarea acestor companii. De aceea am dat startul acestor vizite de lucru, pentru a vedea care sunt problemele stringente, care este situația reală a acestor societăți și nu în ultimul rând pentru a discuta cu oamenii care lucrează aici şi care cunosc foarte bine activitatea reală a acestor societăţi. Împreună putem lua deciziile potrivite pentru relansarea industriei de apărare” 

În prima zi, ministrul a vizitat IAR Ghimbav, companie aeronautică din portofoliul Ministerului Economiei, unicul fabricant de elicoptere din România, unitate specializată pentru mentenanță, reparații capitale pentru elicopterele Puma și Alouette III.

Această unitate a semnat, în 2017, un parteneriat de colaborare cu Airbus Helicopters, prin care s-a extins cooperarea exclusivă, în ceea ce privește elicopterul multirol H215M.

Florin Spătaru a discutat cu specialiștii din conducerea IAR Ghimbav, dar și cu cei de la Airbus Helicopters, susținând această colaborare și dorindu-și chiar întărirea ei pe viitor.

A doua oprire a fost la Zărnești, la fabrica Tohan, unde ministrul s-a întâlnit cu conducerea societății și cu reprezentanții Metrom și Carfil.

Pentru dezvoltarea industriei de apărare la nivel național, propunerea ministrului este de a face investiții, de a retehnologiza acest domeniu și de a găsi parteneriate cu companii de profil.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, dorește ca între companiile românești din industria de apărare și instituțiile statului român care beneficiază de aceste produse să existe o strânsă colaborare.

Vizita oficială continuă și astăzi la PIROCHIM VICTORIA și la Fabrica de Pulberi Făgăraș.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online