Trupa Othello participă la Selecția Națională Eurovision România 2022 cu piesa „You’re worthy”, o piesă cu un mesaj puternic.

Reporterii Online Press au discutat Florentin Milcof, pianist, compozitor, orchestrator, producător și realizator de concerte, cel care a înființat trupa Othello, despre emoțiile calificării în cadrul uneia dintre cele mai importante competiții muzicale.

Care este povestea înființări trupei Othello?

Trupa Othello a fost înființată în octombrie 2008 și într-o primă fază a funcționat vreme de 3 ani. Din păcate criza financiară m-a obligat să o „parchez” o vreme. În 2017, ianuarie, am aprins din nou motoarele, de data asta am mai avut un obstacol. Atunci a fost criza, acum pandemia. De data asta însă am reușit, cu greu, să supraviețuim.

Ce ne poți spune despre participarea la Eurovision, dar și despre emoțiile calificării?

E a doua oară când participăm la Eurovision. Prima oară a fost în 2019. Evident că emoțiile sunt mari oricât de puțîn aș vrea eu să recunosc asta. Avem o piesă scrisă de Liviu Elekes pe versurile Roxanei Elekes, în care noi credem.

Ce așteptări aveți de la aceasta competiție?

N-am venit cu așteptări. De obicei dacă n-ai așteptări sau ele sunt mici, orice rezultat este o bucurie. Ne dorim să ne bucurăm cât mai mult și cât mai des pe acest parcurs.

Ce planuri aveți pentru acest an? Unde vă puteți asculta/găsi?

Noi suntem o trupă al cărui slogan este „cântăm că să bucurăm oameni”. Ne dorim să întrăm în sufletul a cît mai multor oameni, iar bucuria să-i facă să-și aducă aminte de noi cu plăcere. Suntem pe toate platformele de socializare, întotdeauna încercăm să fim cât mai prezenți, trupaothello.ro este site-ul de bază.

Un mesaj pentru consumatorii de muzică bună.

Nu există muzică bună și muzică proastă ci doar muzică interpretată prost. Mesajul nostru către iubitorii de muzică este să-i obișnuiască pe copii lor să asculte muzică și pe cei din jurul lor să facă același lucru. Muzica este singura artă care nu a fost inventată de om, dar omul nu poate trăi fără muzică

Potrivit anunțului făcut pe pagina oficială de Facebook Eurovision România, în intervalul 9 februarie, ora 20.00 – 10 februarie, ora 20.00, publicul își poate vota preferații.
Poți vota trupa Othello aici Eurovision 2022 | AnyVote