Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut, miercuri seara, primele declarații, la sediul Ministerului Sănătății, cu ocazia preluării mandatului de ministru.

,,Multe proiecte au început deja în mandatului lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fără ezitare. Voi încuraja toate elementele de reformă, e o datorie față de cetățeni și pentru încrederea în sistemul sanitar și în guvernare.

Am venit aici să fac treabă. Am colaborat bine și cu domnul Voiculescu și cred că voi colabora bine și cu domnul Cîțu. Spitalele să nu mai fie cal de bătaie pentru politicieni.
Echipa este în curs de formare, în următoarele zile vor fi în curs de consolidare. O mare parte din echipa de medici care au ajutat-o pe doamna Moldovan rămâne cu noi.

Nu voi șterge cu buretele obiectivele comune cu Vlad Voiculescu. Însă ministerul este condus de Ioana Mihăilă, mandatul este al meu. Cred că trebuie implicați și medicii de familie. O nevoie acută în Ministerul Sănătății este un departament de digitalizare.
Există o echipă care va cerceta datele. Numărul oficial al deceselor care mi s-a comunicat pentru 20 aprilie este 237.

L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă el crede că voi supraviețui și mi-a răspuns că speră că da. De când am venit la Ministerul Sănătății nu mai am nicio relație contractuală cu firma mea. Aceasta nu era în subordinea Ministerului Sănătății.

Cel mai frică mi-e că nu voi apuca să finalizez sau să pun pe drumul cel bun reformele.

Sunt două probleme: una acută, care este lipsa medicilor din secțiile ATI și care tratează COVID. Și este o problemă cronică care se agravează: lipsa personalului medical și distribuția inegală în diverse zone ale țării.

Suma alocată Sănătății e de 3,4 miliarde de euro, dintre care 400 milioane sunt proiecte care vor fi implementate de Ministerul Digitalizării referitor la investiții pe Sănătate.
Urmează să semnăm un acord de împrumut de 150 de milioane de euro la Banca Mondială pentru două centre de arși.

Așteptăm rezultatele controalelor după incendiul de la Piatra Neamț și Matei Balș.”

Video: https://fb.watch/5096GwzSAm/

Ioana Mihăilă este propunerea Alianței USRPLUS pentru Ministerul Sănătății. Ea a depus jurământul miercuri seara, la Cotroceni.

Ioana Mihăilă este medic și proprietara a unei clinici medicale private. Are 39 de ani, este căsătorită și are doi copii. Soțul ei, tot medic, este partenerul său de afaceri.

În anul 2020 a candidat din partea Alianței USRPLUS pentru Primăria Oradea. În mandatul ministrului Vlad Voiculescu a fost secretar de stat.

 

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online